ROCKescu

luni, 17 martie 2014

Fragment din ROCKescu

— Muzica e viața mea. Mi-a intrat până în ultima celulă. Sunt în faza de transformare a celulei în notă muzicală. Și sunt în război cu toată lumea, din pricina modului de a mă îmbrăca și a părului. Bătrânu’ a zis că mă va renega dacă nu mă tund, că o să aibă el probleme. La muncă toți se uită ciudat și am discuții cu șefii: că să mă tund, că ce e cu pletele astea, nu vreau și eu să intru în rândul lumii, că sunt luat în vizor chiar de Securitate… dar nu mă interesează. Ei nu înțeleg că muzica rock este atât de puternică, încât îți modifică felul de a fi, comportamentul, gândirea. Un rocker se manifestă ca un călugăr, se îmbracă şi fizic şi spiritual, conform religiei sale. Ori ei, dacă nu ştiu ce-i aia muzică, nu au cum să înțeleagă. Și îi înjura pe toți cu năduf. Nu scăpăm noi de ăștia? Când o să intre generația noastră în ei nu o să știe pe ce planetă sunt. Nici nu o să mai știe cum îi cheamă. Lepre de oameni care ne sug sângele, ne consumă spiritul, ne pun botniță la suflet să nu putem să mușcăm, să nu putem să gustăm din viață, din ce ne-a dat Dumnezeu.
Avea atâta energie în el că ar fi putut alimenta tot orașul cu electricitate timp de un an. Era croit pe autorități, pe Ceaușescu, președintele României, în special, îl făcea în toate felurile și îl învinuia că nu ne puteam manifesta ca rockeri. Era ceva rar, în vremea aceea, să îl înjuri pe Ceaușescu, se fereau toți să spună chiar și un banc despre el, pentru că ajunseseră să le fie frică de interlocutor. Dar Rockeru nu ținea cont de nimic. Vorbea haotic, trecea prin muzică, politică, se avânta în filosofie, literatură, cobora în religie și se întorcea la muzică.
— Noi, rockerii, avem ceva în noi. Pornim de la faptul că înțelegem muzica, avem un fond interior care ne face să primim mesajul sunetelor, așa cum alții nu au și ajungem la esențe.Dumnezeu ne-a zămislit cu această capacitate și trebuie să o exploatăm la maximum. Să puneți mâna să citiți ca să înțelegeți lumea și rostul ei. Să nu vă luați după toți proștii. De fapt, prin citit vă dați seama cine sunt proștii. Mulți știu să folosească cuvintele în așa fel încât să vă ducă pe căi greșite, dar trebuie să știți când sufletul lor e găunos. De ei să vă feriți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu